Çin Mallarına Olan Talep Düşüklüğü Türkiye'yi Öne Çıkaracak

Koronavirüs’ten en çok etkilenen İtalya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, Belçika ve Almanya gibi Avrupa ülkeleri; Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün AB bölgesinde en fazla ihracat yaptığı 10 ülke arasında yer alıyorlar. Bu ülkelerin ve aynı dönemde de Türkiye’nin pandemiden dolayı yaşadıkları sıkıntılar ihracatın önemli ölçüde zarar görmesine sebep oldu. Hazır giyim sektöründe Avrupa pazarında Türk ürünlerinin rakibi olan Çin hazır giyim ürünlerinin ise payı yine Koronavirüs’ten dolayı düştü. Her ne kadar Çin, Mart ayı itibariyle normalleşme sürecine girmiş olsa da dünya genelinde aldığı eleştiriler nedeniyle ticaret ilişkilerinde de güven kaybı yaşıyor.

Çin hazır giyim ürünlerinin Avrupa pazarında payının azalması sektörün Türk profesyonelleri için önemli bir fırsat olabilir. Genel kanı, Çin’e mallarına olan talebin azalıp Avrupa kıtasının en büyük tekstil üreticisi olan Türkiye’ye kayacağı yönünde. İlerleyen dönemde; Türk hazır giyim sektörü üreticilerin, Avrupa ülkeleriyle daha yoğun ihracat yapmaları bekleniyor.

Haberler

Bu yazı 27.08.2020 tarihinde kidswearworld.com için özel olarak yazılmıştır.

Kidswearnetwork

Kidswearworld.com
HER AN YANINIZDA!

Kidswearworld.com, ticaretiniz asla kesintiye uğramasın diye internet olan her ortamda, her cihazda kullanabilmeniz için özel olarak geliştirildi.

Evde, ofiste, fabrikada veya seyahat esnasında nerede olursanız olun bütün ticaret ortaklarınız sadece bir tık uzağınızda.