1 Haziran Sonrası Hazır Giyim Mağazalarının Durumu

Türkiye’de Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan alışveriş merkezleri 11 Mayıs itibarıyla kapılarını tekrar açtı. Alışveriş merkezlerinin açılma kararı almış olmasına rağmen içlerindeki mağazaların çoğunun ilk anda açılmamış olması dikkat çekti. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye genelinde 436 alışveriş merkezinden 420’sinin 11 Mayıs itibarıyla açıldığını söyledi.

Altaş; alışveriş merkezlerindeki mağazaların %40’ının kapılarını belirlenen tarihte açtığını, ancak mağazaların çoğunluğunun sokağa çıkma yasakları ve bayram tatili dolayısılya 1 Haziran ve sonrasında açmaya başladıklarını belirtti. Hazır giyim mağazalarında ilk anda oranın daha düşük olduğunu belirten Altaş, alışveriş merkezlerinde 11 Mayıs öncesinde de açık olan market ve eczaneler dışında; özellikle kozmetik, çocuk kıyafeti, spor ürünleri mağazalarının açılma oranlarının daha yüksek olduğunu aktardı. Salgın öncesinde normal zamanda Türkiye’de bir günde alışveriş merkezlerine giren kişi sayısı 6,5 milyon ilke 11 Mayıs Pazartesi günü 1 milyon 226 bin giriş olduğunu aktaran Altaş, açılan mağazalarda ortalama cironun da normale oranla %40 seviyesinde olduğunu, alışveriş merkezine giren 10 kişiden 8’inin alışveriş yaptığını dile getirdi.

Haberler

#eticaret

Bu yazı 27.08.2020 tarihinde kidswearworld.com için özel olarak yazılmıştır.

Kidswearnetwork

Kidswearworld.com
HER AN YANINIZDA!

Kidswearworld.com, ticaretiniz asla kesintiye uğramasın diye internet olan her ortamda, her cihazda kullanabilmeniz için özel olarak geliştirildi.

Evde, ofiste, fabrikada veya seyahat esnasında nerede olursanız olun bütün ticaret ortaklarınız sadece bir tık uzağınızda.